Υποδομές

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αίαντας Αυλίδας είναι ένας νέος  αθλητικός φορέας που δημιουργήθηκε από αθλητές ,για τους αθλητές. Με βάση αυτό το δεδομένο κατανοούμε ότι ο κύριος στόχος είναι η άθληση των παιδιών με ότι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη  έννοια.

Σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά το πάθος να κερδίζουν αυτό που επιθυμούν μέσα από τη συνεχή δουλειά και την προσπάθεια και όχι με τρόπους που δεν εκφράζoυν το αθλητικό ιδεώδες.

Αυτό το πετυχαίνουμε προσπαθώντας  να μεταδώσουμε στο χαρακτήρα των αθλητών  του ΑIANTA την πειθαρχεία ,την ομαδικότητα, την ευγενή  άμυλα, και το σεβασμό σε συμπαίκτες, προπονητές, αντιπάλους, φιλάθλους, διαιτητές.
Η Ακαδημία του ΑIANTA είναι τα θεμέλια του συλλόγου, όπου προπονητές και Διοίκηση με σύμμαχο την αγάπη  για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την πολυετή  εμπειρία τους, προσπαθούν καθημερινά να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις   για  ποιοτικότερη άθληση των μικρών παιδιών με στόχο και σκοπό την εξέλιξη και τη βελτίωση των αθλητών.

Ακαδημία θεωρούνται όλοι οι αθλητές μέχρι  17 ετών όπου κάθε  παιδί ξεχωριστά ανάλογα με την ηλικία του  βρίσκεται στο αντίστοιχο στάδιο εκμάθησης, βελτίωσης και τελειοποίησης των βασικών στοιχείων της ατομικής  τεχνικής και ομαδικής  τακτικής του basketball. Η Aκαδημία  φιλοξενεί  αθλητές από την ηλικία των 5 ετών καθώς κάθε  παιδί αυτής της ηλικίας είναι  σωματικά έτοιμο να αθληθεί (γυμναστεί) αλλά και να κατανοήσει κανόνες και να ακολουθήσει τις εντολές του προπονητή. Επιπλέον είναι ικανό  να κρατήσει και να διαχειριστεί  το βάρος μιας μικρής μπάλας basket  (ειδική για τη συγκεκριμένη ηλικία), επομένως μπορεί και να αθληθεί. Από αυτή την ηλικία μπορούν να μπουν οι βάσεις μιας τυπικής πειθαρχίας μέσα από το παιχνίδι ώστε το παιδί να εξοικειωθεί  τόσο με το άθλημα, όσο και  με το γήπεδο, τη μπάλα, τον προπονητή και τους συναθλητές του.

Σε όλα τα τμήματα οι προπονήσεις είναι προσαρμοσμένες ανάλογα με την ηλικία των αθλητών, της σωματοδομής  και των δυνατοτήτων τους. Οι  εντάσεις αυξάνονται σταδιακά ,ο αθλητής βελτιώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα σε ηλικία 14-17 ετών να είναι έτοιμος να  δεχτεί τη μεγαλύτερη ένταση όχι μόνο στα σημεία της  τεχνικής του αθλήματος, αλλά και στην αποτελεσματικότητα  του ως αθλητής-παίκτης.

Τα αγωνιστικά  τμήματα (ανδρικό- παιδικό-εφηβικό) είναι η εσωτερική διαφήμιση του Συλλόγου προς τους αθλητές της Ακαδημίας ,με αποτέλεσμα να δημιουργείται η  προσδοκία σε κάθε παιδί να θελήσει να αγωνιστεί και να προωθηθεί  μέσα από αυτά τα τμήματα. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για κάθε αθλητή που ενηλικιώνεται  ύστερα από πολυετή προσπάθεια  και  κούραση.Ευελπιστούμε για όλους τους αθλητές του συλλόγου αυτό να είναι και το πρώτο τους βήμα για το όμορφο ταξίδι του basket που ξεκινά και που χαρίζει μοναδικές και ανεπανάληπτες συγκινήσεις.

justify

We are close to people

Γίνε και εσύ μέρος της προσπάθειας

center